GeriTatlı Tarifleri Mochi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mochi tarifi

Mochi tarifi

Mochi Japon mutfağının geleneksel tatlılarından biri. Lokum kıvamında olan bu tatlı farkı çeşitlerde hazırlanabiliyor. Dilerseniz meyveli dondurma da ekleyebilirsiniz. Peki evde mochi nasıl yapılır? İşte mochi tarifi ve malzeme listesi... Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç unu
  • ,3/4 su bardağı su
  • Mısır nişastası
  • 2 su bardağı şeker
  • Meyveli dondurma

Mochi tarifi Nasıl yapılır?

Mısır unu ve suyu ısıya dayanıklı bir kasede iyice karıştırın.

Eğer çok kuru olursa içine birkaç kaşık daha su ilave edebilirsiniz. Ancak bu suyu azar azar eklemeniz gerekiyor.

Malzemeleri yumuşak bir hamur elde edene kadar tahta bir kaşıkla iyice karıştırın.

Kaseyi buharda pişirme tenceresine yerleştirin.

Üzerine temiz bir bez örtüp tencerenin kapağını kapatın.

Bu şekilde 20 dakika pişirin.

20 dakikanın sonunda mochi karışımını kaseden bir tencereye aktarın.

Tencereyi kısık ateşte ocağa alın ve şekerin üçte birini ekleyip iyice karıştırın.

Ocağın sıcağıyla şeker eriyince yeniden aynı miktarda şeker ekleyip aynı işlemi şeker bitene kadar tekrarlayın.

Şeker iyice eriyip mochi yapışkan ve parlak bir kıvama gelince malzemeyi tabanına bol miktarda mısır nişastası serptiğiniz bir tepsiye alın. Kısa süre içinde soğuyacaktır

Elinizi de nişastaya bulayarak mochi’ye şekil verin. Arzu ederseniz mochi’yi dondurmanın etrafına da sarabilirsiniz.

Geleneksel mochi’de şeker-pirinç unu oranı 2’ye 1 olur. Ancak içine başka bir şey ekleyip daifuki mochi yapacak ya da tatlınızı hemen yiyecekseniz şeker miktarını azaltabilirsiniz. Dilerseniz karışıma birkaç damla gıda boyası da ekleyebilirsiniz.