GeriSebze Yemeği Tarifleri Mısır unlu bamya tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mısır unlu bamya tarifi

Mısır unlu bamya tarifi

Bamya sonbaharın en kıymetli, bol lif kaynağı, vitamin deposu sebzesi. Ancak maalesef biz bu sebzenin değerini çok geç yaşta anlıyoruz. Ancak belki de değişik tariflerle çocuklara bu sebzeyi sevdirmek mümkündür.

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram bamya
  • 3 yumurta
  • Mısır unu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
Üzeri için:
  • Mayonez
  • Yoğurt

Mısır unlu bamya tarifi Nasıl yapılır?

Bamyaları yıkayın ve sertliğini almak için 30 dakika boyunca sıcak suda bekletin. Daha sonra suyunu dökün ve süzdürerek içindeki suyu da salmalarını sağlayın. Yumurtayı, tuzu, pul biber ve karabiberi bir kasenin içinde iyice karıştırın.

Bamyaları önce bu karışıma daldırın, daha sonra mısır ununa bulayıp pembeleşinceye kadar kızartın. Kızarmış bamyaların üzerine mayonezli yoğurdunuzu dökün ve afiyetle yiyin.