GeriTavuk Yemeği Tarifleri Mısır gevrekli tavuk tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mısır gevrekli tavuk tarifi

Mısır gevrekli tavuk tarifi

Tadına bakan herkesin çok beğendiği mısır gevrekli tavuk tarifi.

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 8 adet tavuk budu (baget)
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet kesme şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı mısır gevreği
  • 4 yemek kaşığı süt
  • 2 adet yumurta

Mısır gevrekli tavuk tarifi Nasıl yapılır?

Pirinci ılık, tuzlu suda bekletin.

Tavuk butlarını yıkayıp, tencereye koyun. 1 bardak su ve tuz ilave edip 15 dakika haşlayın. Haşlanan butları süzün ama haşlama suyunu pilav için ayırmayı unutmayın.

Yumurtayla sütü çırpın. Tavukları önce bu karışıma, sonra mısır gevreğine bulayın ve sıvı yağda çevirerek kızartın.

Domatesleri rendeleyip tereyağında 5 dakika pişirin. Üzerine pirinci koyup 5 dakika kavurun. Kesme şeker, tuz, 2 bardak su ve tavuk suyundan ilave edip kısık ateşte pişirin.

Pilav da pişince kızarttığınız butlarla birlikte servis yapın.