GeriÇorba Tarifleri Mercimek çorbası tarifi (Lokanta usulü)
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mercimek çorbası tarifi (Lokanta usulü)

Mercimek çorbası tarifi (Lokanta usulü)

Ramazan'ın başlıca iftar menülerinden olan mercimek çorbası pek çok farklı şekilde hazırlanabiliyor. Ancak sarı mercimekten yapılan lokanta usulü mercimek çorbası gönlümüzde ayrı bir yere sahiptir. Kıvamı ve püf noktalarıyla lokanta usulü mercimek çorbası evde kolay yapımı ile hemen aşağıda...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı sarı mercimek
  • 1,5 su bardağı tavuk suyu
  • 4 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un

Üzeri İçin:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber

Mercimek çorbası tarifi (Lokanta usulü) Nasıl yapılır?

Öncelikle mercimekleri yıkayıp süzün.

Tereyağını eritip soğanları küp küp doğradıktan sonra içerisine atıp kavurun.

Ardından sarımsakları da ezip ilave edin.

Unu da ekledikten sonra 2-3 dakika kadar kavurun ve bir yandan çırpma teliyle çırparken diğer yandan tavuk suyunu azar azar ekleyin.

Son olarak mercimekleri de içine atıp suyu dökün ve kaynamaya bırakın.

Mercimekler pişince tuzunu ekleyin, karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatıp blender'dan geçirin.

Daha sonra ince delikli bir süzgeçten süzün ve pürüzsüz kıvama getirin.

Üzerine sosu için; tereyağı eritin ve pul biberi serpiştirerek sos haline gelince çorbayı servis ederken kasenin üzerine dökün.

Afiyet olsun...