GeriPilav Tarifleri Melek pilavı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Melek pilavı tarifi

Melek pilavı tarifi

Pilav ve et birbirine çok yakışıyor. Hele ikisi aynı tencerede pişti mi lezzetine doyum olmuyor. Sizin için Türk mutfağının en güzel etli pilavlarından biri olan melek pilavının tarifini hazırladık. İçindeki sebzelerle de renklenen ve lezzetlenen bu pilavı mutlaka denemelisiniz…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2,5 su bardağı pirinç
  • 250 gram kuşbaşı dana eti
  • 1 su bardağı bezelye
  • Yarım su bardağı nohut
  • 1 su bardağı mantar
  • 1 adet havuç
  • 1 adet defne yaprağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 adet kesme şeker
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 2,5 su bardağı su

Melek pilavı tarifi Nasıl yapılır?

Nohut, bezelye, mantar ve etleri ayrı ayrı kaplarda güzelce haşlayın.

Havucu rendenin iri tarafıyla rendeleyin.

Pirinçleri yarım saat kadar sıcak suda beklettikten sonra iyice yıkayın.

Tereyağını tencerede eritip haşlanmış etleri tencereye alın.

Eti birkaç kez çevirdikten sonra suyu, tuzu, şekeri ve defne yaprağını ilave edip su kaynayana kadar bekleyin.

Kaynayınca içinden defne yaprağını çıkarıp pirinci ilave edin ve karıştırın.

Haşladığınız nohut, bezelye, mantar ve rendelediğiniz havucu da ekleyin.

Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Pilav suyunu çekince altını kapatıp üzerine kağıt havlu örterek dinlenmeye bırakın.

Pilavınızı servis etmeden önce iyi karıştırın. Afiyet olsun…