GeriEt Yemeği Tarifleri Meftune tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Meftune tarifi

Meftune tarifi

Meftune, Diyarbakır mutfağının en tanınmış yemeklerinden biri. Kemikli et ile sebzelerin muhteşem bir uyumla aynı tabakta bir araya geldiği meftune, lezzetini de sumaktan ve sarımsaktan alıyor. Siz de bu enfes yemeği sofranızda misafir edebilirsiniz. Özellikle pilavla çok yakıştığını belirtip tarifimize geçelim. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kuzu kaburga eti
  • 5 adet patlıcan
  • 5 adet sivri biber
  • 5 adet domates
  • 2 yemek kaşığı tane sumak
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı siyah pul biber
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 baş sarımsak

Meftune tarifi Nasıl yapılır?

Etleri tuzlayıp kenara alın ve sularını salmalarını bekleyin.

Sumakları sıcak suya koyup renginin ve ekşiliğinin çıkmasını sağlayın.

Bu esnada patlıcanları, biberleri ve kabuklarını soyduğunuz domatesleri iri iri doğrayın.

Suyunu süzdüğünüz etleri tencereye dizin.

Üzerine patlıcanları ve biberleri yerleştirin.

Tuz ve pul biberi sebzelerin üzerine serpin.

Son olarak domatesleri de tencereye alın.

Salçayı minik parçalar halinde malzemelerin üzerine dağıtın.

Tereyağı ve sıvı yağı da tencereye ilave edin.

Son olarak sumakların suyunu süzün ve tencereye ekleyin.

Tencerenin kapağını yarım kapatın ve yemeği kaynayana kadar bu şekilde harlı ateşte pişirin.

Ardından ocağı kısın ve malzemeleri ezmeden iki kez karıştırın.

Pişen yemeği tabaklara bölüştürüp üzerine dövülmüş sarımsak ilave edin ve sıcak servis yapın. Afiyet olsun…