GeriEt Yemeği Tarifleri Mardin usulü içli köfte tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mardin usulü içli köfte tarifi

Mardin usulü içli köfte tarifi

İçli köfte, Türkiye’den Ortadoğu’ya çok geniş bir coğrafyada en sevilen yemeklerden biri. Türkiye’de de her yörenin içli köftesi birbirinden farklı oluyor. Hem şekil hem de pişirme itibarıyla birbirinden ayrılan içli köfteler arasında bu kez Mardin usulü içli köftenin tarifini hazırladık sizin için. İşte evde Mardin usulü içli köfte yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler ve yapılış aşamaları…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

İç harcı için:

  • 3-4 tane kuru soğan
  • 500 gram kadar kıyma
  • 1 demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • İsteğe bağlı pul biber

Dış kaplaması için:

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 2 su bardağı irmik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tane yumurta
  • Aldığı kadar ılık su

 

Mardin usulü içli köfte tarifi Nasıl yapılır?

İç harcı için soğanları yemeklik doğrayın.

Sıvı yağı bir tavada kızdırıp önce soğanları ardından kıymayı kavurun.

O esnada maydanozu ince ince doğrayın.

Kıymalı harcı ocaktan alıp içine maydanozları, tuzu ve baharatları ilave edin.

Harmanlayıp soğumaya bırakın.

Dış hamuru için bulguru, irmiği ve tuzu bir tepside karıştırın.

Üzerine yumurtaları kırıp karıştırın.

Azar azar ılık su ekleyerek yoğurmaya başlayın.

Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurduğunuz bulgurları üzerini kapatıp biraz şişmeye bırakın.

Ardından bulgurlu harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp baş parmağınızın etrafında bastırıp döndürerek torba gibi şekil verin.

İçine kıymalı harcı doldurup ağzını hafifçe bastırarak kapatın.

Bir tencerede su kaynatıp içine tuz ilave edin.

Köfteleri 8-10 tanelik gruplar halinde kaynayan suya atın.

Pişenleri yüzeye çıktıktan 1-2 dakika sonra kevgirle sudan alın.

Dilerseniz üzerine acı biberli sos yapabilir ya da haşladığınız köfteleri yumurtaya buladıktan sonra bol yağda kızartabilirsiniz. Afiyet olsun…