GeriSebze Yemeği Tarifleri Mantar kavurması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mantar kavurması tarifi

Mantar kavurması tarifi

Karadeniz mutfağında hemen her sebzenin kavurması yapılıyor. Sağlık deposu mantarın kavurması da oldukça lezzetli. Hem sağlıklı hem besleyici mantar kavurmasını dilerseniz akşam yemeklerinde aperatif olarak sunabilirsiniz. Hafif bir yemek aradığınızda da uygun olacaktır. Peki Giresun usulü mantar kavurması nasıl yapılır?

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram mantar
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet domates 
  • 2 kaşık tereyağı

Mantar kavurması tarifi Nasıl yapılır?

  • Mantarları bol suda temizleyin.
  • Topraklarından tamamen arındığına emin olduktan sonra doğrayın.
  • Ardından soğanları, biberleri ve domatesleri de da ufak ufak doğrayın
  • Soğanı tavada kavurmaya başlayın.
  • Ardından sırasıyla biberleri ve domatesleri de soğanlara ilave edip kavurmaya devam edin.
  • Bir süre kavurduktan sonra doğradığınız mantarları da ekleyin.
  • Yaklaşık 10-15 dakika daha kavurun.
  • Arzuya göre az su ilave edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.