Mango turşusu tarifi
Mango son yıllarda Türkiye’de de yaygınlaşan tropikal bir meyve. Mango turşusu ise Hint mutfağına ait nefis bir eşlikçi. Zaman zaman Hintçe adı “aam ka achaar” şeklinde de karşımıza çıkabilen mango turşusu lezzetini içine eklenen çok sayıda baharat ve tohumdan alıyor. Siz de mango turşusunu evde yapmak isterseniz işte malzemeler ve yapılış aşamaları…
Yapımı için malzemeler
- 2,5 kilogram olgunlaşmamış mango
- 100 gram çemen tohumu
- 50 gram pul biber
- 60 gram soğan tohumu
- 100 gram rezene tohumu
- 2 yemek kaşığı tane karabiber
- 50 gram toz zerdeçal
- 300 gram tuz
- 1,5 litre hardal yağı
Mango turşusu tarifi Nasıl yapılır?
Mangoları soyup kuşbaşı doğrayın.
Bütün baharatları karıştırıp içine yarım su bardağı yağı ekleyin.
Bu karşımın birazını kavanozun içine serpiştirin.
Mangonun bir kısmının her yanına baharatlı yağdan sürün ve kavanoza alın.
Üzerine biraz daha baharatlı yağ serpin.
Aynı işlemi mangolar tükenene kadar yapın.
Kalan yağı da kavanoza mangoların üzerini geçecek şekilde doldurun.
Turşuyu 1 hafta kadar güneşte bıraktıktan sonra tüketebilirsiniz. Afiyet olsun…