GeriEt Yemeği Tarifleri Mangalda köfte tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mangalda köfte tarifi

Mangalda köfte tarifi

İlkbahar gelip de havalar ısınınca herkesin aklına gelen ilk şey piknik oluyor. Piknik masalarını çeşit çeşit lezzetle donatmak mümkün elbette ama mangalda yapılan ve sıcak sıcak yenen köftelerin tadı da hiçbir şeyde yok. Peki güzel bir mangalda köfte tarifine ne dersiniz? İşte mangalcıların ağzına layık bir köfte tarifi…

  • Izgarada
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram kıyma
  • 1 kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1,5 çay bardağı galeta unu
  • Yarım çay bardağı su
  • Kimyon
  • Kekik
  • Nane
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

Mangalda köfte tarifi Nasıl yapılır?

Kıymayı yoğurma kabına alın.

Üzerine kuru soğanı ve sarımsakları rendeleyin.

Baharatları miktarını damak zevkinize göre ayarlayıp malzemelere ilave edin.

Galeta unu ile suyu da ekleyip tüm malzemeler iyice özleşene kadar 10-15 dakika yoğurun.

Kıymadan ufak parçalar koparıp köfte şekli verin ve bir tabağa dizin. Aynı sürede pişmelerini sağlamak için köftelerin büyüklüklerinin aynı olmasına dikkat edin.

Köfte tabağını üzerini streç filmle örterek 1-2 saat buzdolabında dinlendirin.

Köftelerinizi mangalda pişirmeden önce tellere ikiye kesilmiş kuru soğan sürün.

Köftelerinizi ızgara domates ve biberle servis edebilirsiniz.