Mafiş tarifi
Bazı yörelerde pişi bazı yörelerde ise hamur kızartması dense de bu tarifin Çanakkale'deki adı mafiştir... Yapımı oldukça basit. Hamur yoğuruyorsunuz ve şekil verip kızartıyorsunuz. İşte bu kadar basit. İsterseniz de üzerine toz şeker döküp tatlandırabiliyorsunuz. Çayın yanında güzel gidecek mafişi mutlaka denemelisiniz.
Yapımı için malzemeler
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 bardak su
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 500 gram un
- 2 yemek kaşığı toz şeker
Mafiş tarifi Nasıl yapılır?
Şeker hariç diğer tüm malzemeleri derin bir kaba koyup karıştırarak hamur haline getirin.
Elde ettiğiniz hamuru oklava yardımıyla açın.
Açılan bu hamuru, bıçakla veya yuvarlak bir nesne ile yaklaşık 10 santimetre çapında dairelere bölün.
Bölünen bu parçaları bıçak yardımı ile 1,5-2 santimetre eninde ve 7-8 santimetre uzunluğunda paralel parçalar halinde kesin.
Kestiğiniz bu parçaları saç örgüsü şeklinde birbiri içinden geçirin.
Bu şekilde hazırlanan hamuru, kızgın haldeki ayçiçeği yağının içine bırakarak pişirin.
Hamuru kızgın yağın içinde fazla bekletmeyin, yanmamasına dikkat edin.
Arzu ederseniz piştikten sonra üzerine toz şeker serpebilirsiniz.