GeriSebze Yemeği Tarifleri Madımak yemeği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Madımak yemeği tarifi

Madımak yemeği tarifi

Akşam sofrasında tercihinizi hafif bir yemekten yana kullanmak isterseniz, size göre bir tarifimiz var. Yozgat'ın geleneksel lezzetlerinden biri olan madımak yemeği tam bir sağlık deposu. Semizotu ya da ıspanak yemeğine de benzeyen bu yemek etsiz olarak da hazırlanabilir. Peki, madımak yemeği nasıl hazırlanır? İşte tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1.5 kilogram madımak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 150 gram pastırma
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Pul biber
  • Sıvı yağ

Madımak yemeği tarifi Nasıl yapılır?

Madımakları güzelce temizledikten sonra ince ince kıyın.

Bir tencerede sıvı yağ, salça ve pastırmayı kavurun.

Doğradığınız madımakları da üzerine ilave edin.

15-20 dakika kadar pişirin.

Üzerine sarımsaklı yoğurt ekleyerek servis edin.

Afiyet olsun...