GeriSebze Yemeği Tarifleri Madımak tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Madımak tarifi

Madımak tarifi

Doğada kendiliğinden yetişen bir bitki olan madımak, özellikle Sivas yöresinde yoğun olarak kullanılıyor. Ispanak yemeğine benzeyen madımak tarifi, doyurucu olmasının yanı sıra sağlıklı besin arayanların sevebileceği cinsten. Yapımı da oldukça basit olan bu nefis yemeğin malzemelerini ve yapılışını aşağıda bulabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram madımak
  • Yarım çay bardağı pilavlık bulgur
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 7 - 8 dilim pastırma (veya 1 yemek kaşığı çemen) 
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Su
  • Tuz
  • Kırmızıbiber

Madımak tarifi Nasıl yapılır?

Topladığınız madımakları yıkayın ve ince ince doğrayın.

Soğanları incecik doğrayın ve tereyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra sarımsak ve pastırmayı da ilave edin.

Üzerine madımakları ekleyip kısık ateşte 10 dakika dakika kadar pişirin.

Madımaklar biraz söndükten sonra bulgur, tuz, kırmızıbiber, biber salçası ve sıcak suyu ekleyerek pişirmeye devam edin. 

Yemeğiniz suyunu çektikten sonra üzerine yoğurt ilave ederek servis edebilirsiniz.

Günümüzde madımak yemeğine salça eklense de eskiden kullanılmazdı.

Köylerde madımak hazırlanırken bir su bardağı kadar da süt eklenir.

Afiyet olsun...