GeriEt Yemeği Tarifleri Macar tava tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Macar tava tarifi

Macar tava tarifi

Macar kebabı olarak da bilinen Macar tava, her dönem çok sevilen ve tüm sofralara çok yakışan bir yemek. Patlıcan ve bezelyenin müthiş bir lezzet kattığı kuşbaşı etin güzel olmaması mümkün mü zaten? Siz de bu yemeği özellikle taze patlıcan mevsiminde evinizde kolayca yapabilir, akşam yemeğini şölene dönüştürebilirsiniz. Afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram dana kuşbaşı
  • 1 su bardağı bezelye
  • 2 adet patates
  • 1 yemek kaşığı haşlanmış mısır
  • 1 adet patlıcan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • 4-5 adet tane karabiber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 100 gram kaşar rendesi
  • Tuz
  • Karabiber

Beşamel sos için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Muskat rendesi

Macar tava tarifi Nasıl yapılır?

Kullanacağınız patlıcanları alacalı soyup küçük küçük doğrayın.

Patatesleri de patlıcanlarla aynı büyüklükte küçük küpler halinde doğrayın.

Doğranmış patlıcan ve patatesleri kızgın yağda pişirin ve fazla yağını süzdürün.

Sarımsak, bezelye ve haşlanmış mısırları kullanacağınız fırın tepsisinin içine ilave edin.

Üzerlerine patates ve patlıcanları da ekleyip tane karabiberleri sebzelerin üzerine serpiştirin.

Tepsideki bütün malzemeleri güzelce karıştırın.

Yarım çay kaşığı tuz ekleyin ve tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kaplayın.

Önceden 175 derece ısıtılmış fırında 10 dakika boyunca pişirin.

Yemeğinizin pişerken kurumasını önlemek için fırını fansız programda çalıştırın.

Daha sonra folyoyu tepsinin üzerinden kaldırın.

Fırın tepsinizi sebzeler kızarana kadar yaklaşık 5 dakika daha güzelce pişirin.

Bu sırada bir tavayı ısıtmaya başlayın.

Önceden ısıtılmış tavada etleri zeytinyağıyla birlikte kavurun.

Etleri, suyunu salıp geri çekene kadar pişirin.

Bu işlemi düdüklü tencerede yaparsanız daha yumuşak etler elde edebilirsiniz.

Eğer etlerinizi tavada soteliyorsanız en son baharatlarını eklemeyi unutmayın.

Etlerinizi tavada 2-3 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.

Bu arada hızlıca beşamel sosunu hazırlamaya başlayın.

Tereyağını küçük bir sos tavasında eritin ve unu hafifçe kavurun.

Yaklaşık 1 dakika kadar kavurduğunuz una yavaşça süt ekleyip çırpın.

Tuz, karabiber ve muskat rendesini de ekleyerek sütlü karşımı baharatlandırın.

Sosunuzu güzelce çırparak pişirin.

Beşamel sos kıvam almaya başlayınca tavayı ocaktan alın.

Fırınladığınız sebzelerin üzerine kaşar peyniri yayın.

Daha sonra sebzelerin üzerine etleri ilave edin.

Hazırladığınız beşamel sosu güzelce çırptıktan sonra bütün yemeğin üzerini kaplayacak şeklinde ince bir katman halinde yayın.

Tepsideki malzemeler güzelce kızarana kadar fırınlayın.

Kebabınız hazır, hemen sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.