GeriSalata Tarifleri Lübnan salatası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Lübnan salatası tarifi

Lübnan salatası tarifi

Domates, maydanoz, nane ve ince bulgurun mükemmel bir uyumu olan Lübnan salatası, dünya mutfağındaki en lezzetli salatalarından. Bulgur yerine kuskus da tercih edebileceğiniz bu salatayı meze olarak da sunabilirsiniz. Diyet yapanlar için de nefis bir alternatif. Peki, Lübnan salatası nasıl yapılır? İşte malzeme listesi ve yapılışı... Şimdiden afiyet olsun...

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 3 adet domates
  • 6 dal taze soğan
  • 1 demet taze nane
  • 2 demet maydanoz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 adet limon
  • Tuz

Lübnan salatası tarifi Nasıl yapılır?

Bulguru yıkayın ve cam bir kaba alın.

Sıcak su ile ıslattıktan sonra kabın ağzını kapatın.

Bulgurların şişmesi için 15 dakika kadar bekletin.

Diğer bir taraftan da maydanoz, taze soğan ve naneyi ince ince kıyın.

Domatesleri küçük parçalar halinde doğrayın.

Doğramış olduğunuz tüm malzemeleri derin bir salata kasesinin içine alın.

Bulgur hazır hale gelince salata malzemeleriyle karıştırın.

Zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi ve tuzu bir kapta güzelce karıştırıp salata kasesine dökün.

İyice karıştırdığınız salatayı servis tabağına alıp hemen servis edin.

Afiyet olsun...