GeriTatlı Tarifleri Lokmalık irmik tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Lokmalık irmik tatlısı tarifi

Lokmalık irmik tatlısı tarifi

Farklı bir tatlı tarifi denemeye ne dersiniz? Eğer düşünürseniz, lokmalık irmik tatlısını bir şans vermelisiniz. Hafif ve nefis tadıyla çay saatlerinize renk katacak. Hazırlanışı da oldukça kolay. Peki lokmalık irmik tatlısı nasıl yapılır? İşte tarifi...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Hamuru için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı un
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su

Üzeri için;

  • Yarım çay bardağı irmik

Lokmalık irmik tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Hamur için tüm malzemeleri bir kapta yoğurun.

Unu da kontrollü şekilde ekleyerek ele yapışmayacak bir hamur elde edin.

Ardından hamurdan küçük bezeler alıp oklava şekli verin.

Daha sonra irmiğe bulayın ve küçük küçük kesip yağlanmış fırın tepsisine dizin.

Tatlıları önceden 200 derecede ısıtılmış fırında her iki tarafı da kızarana kadar pişirin.

Şerbeti için tencerede suyu kaynatın. Su kaynadıktan sonra da ocaktan alın şekeri ekleyin ve karıştırın. Ilındıktan sonra da tatlının üzerine gezdirin. Şerbetin kaynanamasına dikkat edin.

Afiyet olsun...