GeriTatlı Tarifleri Limonlu şekerpare tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Limonlu şekerpare tarifi

Limonlu şekerpare tarifi

Mutfağımızın vazgeçilmez şerbetli tatlılarından şekerpareyi bu kez limonlu denemeye ne dersiniz? Limonun verdiği hoş esans aynı zamanda tatlınızın kolayca şekerlenmesini de önlüyor. Bayramda tatlınızın uzun süre lezzetini korumasını istiyorsanız limonlu şekerpareyi mutlaka deneyin. Şimdiden afiyet olsun…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Hamuru için:

  • 250 gram oda sıcaklığında margarin
  • 150 gram pudra şekeri
  • 2 tane yumurta
  • 6 yemek kaşığı irmik
  • 1 şekerli vanilya
  • 4 su bardağı un
  • 1 kabartma tozu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • Fındık İçi

Şerbeti İçin:

  • 4 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu

Limonlu şekerpare tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle tatlının şerbetini yapıp ılımaya bırakın. Şeker ve suyu tencereye aldıktan sonra kaynayana kadar aralıklarla karıştırın. Kaynamaya başlayınca altını kısıp limon suyu ekleyip on dakika daha kaynatmaya bırakın ve altını kapatın.

Hamuru için tüm malzemeleri ekleyip elinize yapışmayan bir hamur kıvamı elde edene kadar yoğurun.

Ardından ufak toplar elde edip ortasına bir fındık ya da bademe batırın. Fırında kabaracağını da düşünerek ceviz büyüklüğünde parçalar hazırlamak ve tepsiye aralıklı dizmek gerekiyor.

Sonra şekerpareyi alt üst ayarda 200 derecede 20 dakika kızarana dek pişirin.

Fırından çıkar çıkmaz tepsiye alın ve soğuk şerbeti dökün.

4- 5 saat tatlının şerbetini çekmesini bekleyin.

Dilerseniz dondurma ya da kaymak ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.