GeriPilav Tarifleri Limonlu pilav tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Limonlu pilav tarifi

Limonlu pilav tarifi

Yemeklerin vazgeçilmez tamamlayıcısı pilavı bu kez alternatif bir tarifle karşınıza getiriyoruz. Bu tarifimizde, pirinç pilavı ile buluşturacağımız limon, farklı bir aroma ve tat katmasının yanında, pilavınızın parlak görünmesini de sağlayacak. Lafı daha fazla uzatmadan akşam yemeğinizde sofralarınıza eşlik etmeye aday ‘lezizz’ bir limonlu pilav tarifi veriyoruz. İşte limonlu pilav malzemeleri ve yapılışı…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Islatmak için;

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 1 litre kaynamış su
  • 2 yemek kaşığı tuz

Pişirmek için;

  • 2 buçuk su bardağı su
  • İki yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet limon kabuğu

Limonlu pilav tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle pirincimizi güzelce yıkayıp, şişmesi için kaynar suda 20 dakika kadar bekletin

Ardından, pirinçleri iyice süzün.

Zeytinyağını tencerede biraz kızdırdıktan sonra pirinci ekleyin ve birkaç dakika kavurun.

Su, tuz, karabiber ve 1 limonun suyunu ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin.

Pirinçler yumuşayınca altını kapatın ve ince ince rendelenmiş limon kabuklarını pilava ekleyip karıştırıp kapağını kapatın.

Pilavınız demlenince servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun…