GeriKek Tarifleri Limonlu kek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Limonlu kek tarifi

Limonlu kek tarifi

Limonlu kek, büyük küçük herkesin keyifle tükettiği lezzetlerden biri. Pamuk gibi dokusu ve güzel kokusuyla da çay saatlerinin her daim vazgeçilmez tariflerinden biri. Üstelik yapımı da oldukça kolay ve misafir sofralarının da kurtarıcısı. Peki limonlu kek nasıl yapılır? İşte limonlu kek tarifi ve malzemeleri... Şimdiden afiyet olsun...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 3 adet yumurta
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 adet limon
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Limonlu kek tarifi Nasıl yapılır?

Yumurtaları karıştırma kabına kırın.

Üzerine toz şekeri ilave edip birkaç dakika çırpın.

Ardından toz şekeri ilave edip birkaç dakika çırpın.

Süt, sıvı yağı ve 4 yemek kaşığı limon suyunu da ekleyip karıştırın.

Daha sonra kabartma tozu, vanilya ve unu yavaş yavaş ekleyip çırpın.

En son rendelenmiş limon kabuğunu da ilave edip karıştırın. Kekinizin hamuru cıvık olursa bir miktar daha un ekleyebilirsiniz.

Kek hamurunuzu önceden yağladığınız fırın kabınıza dökün ve eşit bir şekilde yayın.

Önceden 170 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin.

Üzeri kızaran kekin içini de kürdanla kontrol edin ve pişmişse fırından çıkarın.

Afiyet olsun...