GeriPasta Tarifleri Limonlu cheesecake tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Limonlu cheesecake tarifi

Limonlu cheesecake tarifi

Çok aşırı tatlı sevmeyenler için en doğru çözümlerden biri ekşi bir meyveyle lezzetlendirilmiş tatlılar. Bu tür tatlılar söz konusu olduğunda da akla ilk gelenlerden biri limonlu cheesecake. Temel püf noktalarına dikkat ettiğiniz takdirde kolayca yapabileceğiniz limonlu cheesecake tarifimiz hemen aşağıda. Afiyet olsun!

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

İç harcı için:

  • 25 gram un
  • 4 yumurta
  • 700 gram labne peyniri
  • 200 gram krema
  • 3,5 yemek kaşığı limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 200 gram toz şeker

Limon sosu için:

  • 1 su bardağı limonun suyu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Tabanı için:

  • 300 gram yulaflı bisküvi
  • 110 gram tereyağı
  • 40 gram toz şeker

Limonlu cheesecake tarifi Nasıl yapılır?

Fırını 160 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın.

24 santimetrelik kelepçeli kek kalıbını yağlayıp, tabanına yağlı kağıt yerleştirin. Kalıbın dışını da alüminyum folyo ile sarın.

Yulaflı bisküvileri robottan geçirip bir kaba alın. Üzerine erittiğiniz tereyağı ile toz şekeri ilave edip karıştırın.

Karışımı kalıba aktarıp kenarları hafif yüksek olacak şekilde tabana yayın.

Kalıbı 10 dakika kadar fırınlayıp kurumasını sağlayın. Çıkardıktan sonra fırının sıcaklığını 150 dereceye indirin.

Labne peyniri, un ve toz şekeri mikserde ya da çırpma teliyle düşük hızda çırpın ama çok köpürmesin.

Limon suyu, krema ve limon kabuğunu karıştırıp labneli karışıma ekleyin ve spatula ile karıştırarak iyice yedirin.

Yumurtaları karışıma teker teker ekleyin. Hepsi iyice karıştıktan sonra harcı kalıba dökün.

Kalıbı fırın tepsisine oturtun ve tepsiye 3 parmak yüksekliğinde su koyun. Tepsiyi fırına verin ve 70 dakika pişirin.

Fırını kapatıp kapağını açmadan 15 dakika bekletin. 15 dakika sonra kapağı yarım açıp 20 dakika da böyle dinlendirin.

Fırından çıkardığınız kalıbı oda sıcaklığına gelene kadar bekletip buzdolabına kaldırın.

Limon sosu için nişasta, limon suyu, limon kabuğu rendesi ve toz şekeri orta ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.

Koyulaşan sosun içine tereyağını ekleyip karıştırarak eritin ve soğutun.

Sosu cheesecake’in üzerine yayıp bu şekilde soğumasını bekleyin.