GeriBalık Tarifleri Limon ve zencefil aromalı kılıç balığı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Limon ve zencefil aromalı kılıç balığı tarifi

Limon ve zencefil aromalı kılıç balığı tarifi

Kılıç en lezzetli balıkların başında geliyor. Hele ki limon ve zencefil gibi çok güçlü iki aromayla bir araya geldiğinde lezzetine doyum olmuyor. Marine sosunun lezzetine bayılacağınız limon ve zencefil aromalı kılıç balığı tarifini mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun...

  • Izgarada
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 8 adet kılıç balığı filetosu
  • 4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 2 adet limonun suyu
  • 2 çay kaşığı zencefil
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 demet maydanoz
  • 1 dal biberiye

Limon ve zencefil aromalı kılıç balığı tarifi Nasıl yapılır?

Balık dışındaki tüm malzemeleri blender'dan geçirin.

Hazırladığınız karışımın yarısını filetoların üzerine dökün ve buzdolabında en az 45 dakika marine edin.

Filetoların fazla sosunu alın.

Balıkları ızgaraya yerleştirin ve arkalı önlü 8-9 dakika pişirin.

Pişirme işlemi devam ederken mutfak fırçasıyla kalan karışımı balıkların üzerine sürün.

Servis yapın.