GeriBalık Tarifleri Levrek buğulama tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Levrek buğulama tarifi

Levrek buğulama tarifi

Kaliteli proteinler içeren levreğin buğulamasını siz de çok beğeneceksiniz.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 6 parça levrek fileto
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 bardak süt
  • 6 yemek kaşığı hazır çiğ krema
  • 15 adet mantar
  • 6 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Levrek buğulama tarifi Nasıl yapılır?

Unu yağda sarartın, sütü ilave edin ve karıştırarak pişirin. Soğuduktan sonra kremayı ekleyip karıştırın ve tuzunu atın. Fırın kabına yıkanmış levrek parçalarını dizin. Yanlarına mantarları yerleştirin, limon suyunu gezdirin. Pişmiş sosu üzerine dökün. 175 derecedeki fırında pişirin. Üzeri pembeleşmeye başlayınca kaşar rendesini serpin. Kaşarlar eriyince sıcak sıcak servis yapın.