Lebeniye çorbası tarifi
Sofralarınıza lezzet katacak yöresel bir tarif...
Yapımı için malzemeler
- 250 gram kıyma
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 su bardağı haşlanmış buğday (yarma)
- 3 çorba kaşığı un
- Yarım kilo süzme yoğurt
- 2-2,5 litre su (varsa yarısını et suyu kullanabilirsiniz)
- 2 adet yumurta sarısı
- Karabiber
- Tuz
- Zeytinyağ
- Nane
- 1 adet orta boy kuru soğan
Lebeniye çorbası tarifi Nasıl yapılır?
Kıymayı çok az karabiber ve tuz ile iyice yoğurup küçük küçük toplar yapın. Bu köfteleri çok az yağda tavayı sallayarak kızartın. Tencereye suyu ekleyin. Diğer tarafta yoğurt, un, yumurta sarısı ve biraz tuzu iyice karıştırın. Su kaynamaya başlayınca içine nohut ve yarmayı ekleyin. Tekrar kaynamaya başladığında bir kepçe bu sudan alıp yoğurtlu karışıma ekleyerek karıştırın. Bu karışımı tencereye yavaş yavaş çorbayı karıştırmaya devam ederek ekleyin. Bu noktada kıvamı istediğinizden koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz. En son köfteyi ekleyin tuzunu kontrol edin.
Minik küpler halinde doğradığınız soğanı zeytinyağında iyice pişirin. Soğan pişince naneyi ekleyin ve çorbanın üzerine dökün. Sıcak olarak servis edin.