GeriSebze Yemeği Tarifleri Lahana kebap tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Lahana kebap tarifi

Lahana kebap tarifi

Lahana kebabı normalde etli hazırlanır. Ancak MasterChef vegan mutfağı gecesinde Somer Şef restoranında hazırlanan bir ürün olan vegan lahana kebabı ile izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Restoranın menüsünde yer alan lahana kebabı yarışmacılardan övgü aldı. Altında ajvar sos, üzerinde pirinç patlağıyla servis edilen lahana kebap, Somer Şef'in restoranının popüler yemeklerinden biri. Biz de, evde kolay ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiiz bir lahana kebabı hazırladık. Peki, lahana kebabı nasıl yapılır? İşte, vegan lahana kebabı tarifi ve malzemeleri...

  • Fırında
  • 2 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet küçük boy Lahana
  • 1 çay bardağı kadar zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • Yarım tatlı kaşığı isot
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • Yarım tatlı kaşığı tuz

Lahana kebap tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle lahananın dört tarafına da dikey olarak şişler geçirip görseldeki gibi dikdörtgen bir şekil elde edin.

Yağ, sumak, isot, pekmez, sirke ve tuzdan oluşan bir sos hazırlayın.

Lahana şişlerini borcama dizin ve üzerine her bölgesine değecek şekilde sos gezdirin.

220 derecede lahanaları yumuşayıp üzerleri kızarana kadar yaklaşık kırk dakika pişirin.

Şişleri tabağa aldıktan sonra kalan sosla tekrar lezzetlendirin. Dilerseniz üzerine baharatlar serpiştirerek servis edin.

Afiyet olsun...