GeriEt Yemeği Tarifleri Kuzu kaburga tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kuzu kaburga tarifi

Kuzu kaburga tarifi

Kaburga kuzunun en lezzetli kısımlarından biridir. Hele şöyle güzel bir pilavla birlikte pişirildiğinde tadına doyum olmaz. Sizin için fıstıklı ve kuru üzümlü pilavın eşlik ettiğim muhteşem bir kuzu kaburga tarifi hazırladık. Mutlaka denemeniz gerek. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 400 gram kuzu kaburga
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
  • Yarım çay bardağı kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı su

Eti marine etmek için:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Kuzu kaburga tarifi Nasıl yapılır?

Pirinci ılık suyla ıslatıp nişastası çıkana kadar yıkayın.

Etleri bir kaba alıp üzerine zeytinyağı, salça ve tuz karabiberi ilave edip harmanlayın.

Tencerenin dibine etleri dizin.

Üzerine 1 çay bardağı zeytinyağını döküp kızartmaya başlayın.

Diğer yanda soğanı yemeklik doğrayın.

Suyunu süzdüğünüz pirince soğan, fıstık, kuş üzümü, tereyağı, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.

Bu malzemeyi etlerin üzerine ekleyin.

Sıcak suyu da ekleyip kısık ateşte pişirin.

Sıcak servis edin. Afiyet olsun…