GeriEt Yemeği Tarifleri Kuzu but tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kuzu but tarifi

Kuzu but tarifi

Pratik ve lezzetli bu tarif sofranızın vazgeçilmezi olacak.

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet kuzu but
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı biberiye
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Kuzu but tarifi Nasıl yapılır?

Tereyağını eritin. Kuzu budu yıkayıp düzgün bir şekilde tencereye yerleştirin. Soğanları dörde bölün. Etin üzerine koyun. Tencerenin kapağını kapatın. Et suyunu bırakıp çekene kadar bekleyin. Kapağı açıp budu pirzola gibi kızartın. Biberiye, tuz ve karabiberi atın. Üzerini kaplayacak kadar su ekleyin. Kısık ateşte yaklaşık 2 saat kadar pişirin.

Haşlanmış patates ya da sebze ile servis yapabilirsiniz.