Bu tarif mutfakvetatlar.blogspot.com.tr yazarı Selma Mollaoğlu'na aittir.
Son Güncelleme:
Kuru meyveli ve müslili kup
Kahvaltı veya ara öğünler için harika bir reçete...
Kahvaltı veya ara öğünler için harika bir reçete...
Yapımı için malzemeler
- 500 gram kaymaksız yoğurt
- 4 yemek kaşığı bal
- 150 gram kadar kuru meyveli müsli
- Üzeri için
- Mevsim meyvesi
- Fındık veya ceviz veya badem veya Antep fıstığı
Kuru meyveli ve müslili kup Nasıl yapılır?
Bir kabın içinde yoğurt ve balı güzelce karıştırın. Kupların dibine bir miktar kuru meyveli müsli koyun, üzerine yoğurt karışımından da bir miktar koyun. Kup doluncaya kadar bu işlemi tekrarlayın. Arzu ederseniz kat aralarına dilediğiniz mevsim meyvelerinden koyabilirsiniz.
Kupların üzerini meyve dilimleri, fındık veya ceviz veya badem veya Antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.