GeriHamur İşi Tarifleri Kuru mayalı poğaça tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kuru mayalı poğaça tarifi

Kuru mayalı poğaça tarifi

İşe giderken sabah kahvaltılarınızın kurtarıcısı poğaçayı, evde yapmak çok basit. Tıpkı pastaneden alınmış gibi puf puf poğaçalarınızı yiyenler çok sevecek. Kıymalı, peynirli, patatesli, çikolatalı gibi çok fazla çeşidi olan poğaçaya siz de sevdiğiniz iç harcını hazırlayabilir, dilerseniz sade yapabilirsiniz. Puf puf görüntüsünü vermek için ise sadece kuru mayaya ihtiyacınız var. Peki kuru mayalı poğaça nasıl yapılır? Ekmek niyetine de tüketebileceğiniz kuru mayalı poğaça için siz en iyisi mutfağa geçin. Şimdiden afiyet olsun.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 6 su bardağı un
  • 1 paket kuru maya
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım kase susam

Kuru mayalı poğaça tarifi Nasıl yapılır?

  • Suyu, yağı, sütü ve yoğurdu bir kaba alıp, karıştırın.
  • Maya ve şekeri de üzerine ekleyip karıştırmaya devam edin. Ardından tuzu da ekleyin.
  • Unu ise eleyin ve azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın. Ortalama 6 bardak un yeterli olacaktır.
  • Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ettikten sonra üzerini kapatıp mayalanmasını bekleyin.
  • Yaklaşık 40 dakika hamurun mayalanması için uygun olacaktır.
  • Mayaladığınız hamurdan orta büyüklükte parçalar alın elinizle yuvarlayın.
  • Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye aralıklı olarak dizin.
  • Hepsini bu şekilde dizdikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam serptikten sonra fırına verin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
  • Afiyet olsun.