GeriEt Yemeği Tarifleri Kürdan kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kürdan kebabı tarifi

Kürdan kebabı tarifi

Akşam sofrasında kalabalık misafirler için harika bir önerimiz var: Kürdan kebabı... Salçalı sosu ve arasındaki eti ile tadına doyum olmuyor. Pilav ve ayran ile harika bir menü oluşturabilirsiniz. Peki kürdan kebabı nasıl yapılır? İşte kürdan kebabı tarifi... Şimdiden afiyet olsun...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250 gram kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 3 adet patlıcan
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • Karabiber
  • Kekik
  • Kimyon
  • Tuz

Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Su
  • Tuz

Kürdan kebabı tarifi Nasıl yapılır?

Soğanın kabuklarını soyup rendeleyin ve bir kaba alın.

Üzerine kıyma, yumurta, galeta unu, tuz, karabiber, kekik ve kimyonu da ekleyip güzelce yoğurun.

Harcınız hazır olunca ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle yuvarlayın ve bir kenara alın.

Patlıcanları alacalı soyun ve ince dilimler halinde kesin.

Geniş bir tavada her iki tarafını da kızartın.

Ardından köfteleri de kızartın.

Kızarttığınız iki dilim patlıcanı çapraz olacak şekilde üst üste koyun.

Ortasına da köfte yerleştirin ve bohça şeklinde kapatıp bir kürdan batırarak açılmamalarını sağlayın.

Diğer patlıcan ve köftelere de aynı işlemi uygulayın.

Kürdanların boş kısımlarına da domates ve biber parçaları saplayın.

Sosu için de salça, su ve tuzu bir kasede karıştırın ve kebabınızın üzerine gezdirip fırına verin.

Kebabınızı 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.

Sıcak olarak servis edin.