GeriEt Yemeği Tarifleri Kübbülmüşviyye tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kübbülmüşviyye tarifi

Kübbülmüşviyye tarifi

Kübbülmüşviyye, Kilis mutfağının en benzersiz lezzetlerinden biri. Bir nevi içli köfte diyebileceğimiz bu yemeği yapması biraz ustalık istiyor ancak lezzeti o kadar iyi ki gösterdiğiniz çabaya değiyor. Denemek isteyenler için kübbülmüşviyye yemeğinin malzemelerini ve adım adım yapılış aşamaları aşağıda. Şimdiden afiyet olsun…

  • Izgarada
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 su bardağı çiğ köftelik bulgur
  • 300 gram yağsız ve sinirsiz koyun veya dana kıyma
  • 300 gram koyun gömlek yağı (iç yağı)
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım kase ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 çorba kaşığı nane
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kırmızı biber

Kübbülmüşviyye tarifi Nasıl yapılır?

Soğanı yemeklik doğrayın.

Tepsiye koyduğunuz bulgura soğanı ekleyin.

Nane, kırmızı biber ve tuzu da ekleyip bir süre yoğurun.

Ardından kıymayı ekleyip sakız gibi bir kıvam alana kadar yoğurmaya devam edin.

İç yağını ayrı bir yerde ufak ufak doğrayın.

Sıcak su ilave edip o da sakız kıvamına gelene kadar yoğurun.

İç yağına, tuz, karabiber, kırmızı biber, nane, ceviz içi ve tarçın ekleyin.

Badem büyüklüğünde parçalara ayırıp elinizle şekillendirin.

Bulgurlu kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içli köfte gibi şekillendirin.

Ortalarına baharatlı iç yağından birer parça koyup ağzını kapatın.

Tüm malzemeyi bu şekilde hazırladıktan sonra meşe kömürü üzerine yerleştirilen ızgarada pişirin.

Dilerseniz fırında da pişirebilirsiniz. Pişirdikten sonra isterseniz sadeyağda tekrar kızartabilirsiniz.