GeriBörek Tarifleri Kruvasan böreği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kruvasan böreği tarifi

Kruvasan böreği tarifi

Kahvaltı sofranızı ve çay saatlerinizi şenlendirecek harika bir tarifimiz var. Kruvasan böreği lezzetli olduğu kadar yapımı da çok kolay. İç harcında patates, kıyma veya peynir kullanabilirsiniz. Aniden gelen misafirlerinize keyifle sunabilirsiniz. Peki kruvasan böreği nasıl yapılır? Evde kolayca hazırlayabileceğiniz kruvasan böreği tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Galeta unu
  • Beyaz peynir

Kruvasan böreği tarifi Nasıl yapılır?

İlk olarak bir kasede su ve sıvı yağı karıştırın.

Yufkaları tezgaha serip üzerine yağlı karışımı sürün.

Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayarak üst üste koyun.

Üst üste dizdiğiniz yufkaları 4 eşit parça olacak şekilde kesin.

Daha sonra her bir parçayı da 5 parçaya bölün.

Peyniri kestiğiniz yufkalarıa yerleştirip sıkı olacak şekilde sarın.

Daha sonra börekleri önce yağ ve su karışımına, ardından da galeta ununa batırıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.

Fırına verip 200 derecede güzelce kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...