GeriTatlı Tarifleri Krem Karamel Tarifi (Orjinal)
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Krem Karamel Tarifi (Orjinal)

Krem Karamel Tarifi (Orjinal)

Evde sıklıkla yapılan sütlü tatlılarımızdan krem karamel kıvamı ve karameliyle damaklarda enfes bir tat bırakıyor. Fransız ve İspanya mutfağının gözde lezzetleri arasında yer alan krem karamel tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte MasterChef krem karamel tarifi ve yapım aşamaları...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 6 yumurta
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1 paket vanilya

Karamel için;

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 6-7 yemek kaşığı su

Krem Karamel Tarifi (Orjinal) Nasıl yapılır?

Bir tavaya toz şeker ve suyu koyun.

Ocakta kahverengi olana kadar karıştırın.

Fırın tepsisine krem karamel kaplarını yerleştirin ve tepsinin içine kapların yarısına kadar ılık su doldurun.

Krem karamel kaplarının içine kavurduğunuz şekerden birer çorba kaşığı ekleyin.

Krem karamel harcını hazırlamak için sütü ısıtın.

Ayrı bir çırpma kabına yumurtaları kırın.

Üzerlerine toz şeker, limon kabuğu ve vanilyayı ekleyin.

Bu malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra ısıtılmış sütü ilave edin.

Bu karışımı da krem karamel kaplarının içine doldurun.

İçinde ılık su ve krem karamel kapları bulunan tepsiyi 160 derecelik derecelik fırında 45 dakika kadar pişirin.