GeriEt Yemeği Tarifleri Kral tacı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kral tacı tarifi

Kral tacı tarifi

Görüntüsü nedeniyle “kral tacı” diye adlandırılan enfes kuzu kaburga yemeğinin tarifini mi aramıştınız? Görüntüsünün ve adının ihtişamına kapılanların çok zor bir yemek zannettiği kral tacı aslında biraz özen gösterdiğiniz takdirde kolayca yapılabilen bir yemek. İşte en şık sofralarda bile sizi utandırmayacak lezzet deposu kral tacı tarifi…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet kuzu kaburga
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 dal biberiye
  • 3 dal kekik
  • 1 su bardağı su
  • Tuz

Kral tacı tarifi Nasıl yapılır?

Bir adet kuzu kaburgayı ortadan ikiye böldürün.

Kemik aralarını açtırıp kıvrılabilecek hale getirin.

Kaburgayı kenarlarından mutfak ipiyle bağlayıp taç şeklini sabitleyin.

Eti fırın kabına yerleştirip ortasına çöp şişler batırarak şeklini korumasını sağlayın.

Üzerine tereyağı sürün, tuz, kekik ve biberiye serpin.

Fırın kabına 1 su bardağı su ekleyip önceden 150 derecede ısıtılmış fırında 3 saat kadar bekleyin.

Pişirme sırasında suyu azalırsa bir miktar sıcak su ekleyebilirsiniz.

Sıcak sıcak servis yapın. Yanında pilav, patates ya da beğendiye yer verebilirsiniz.