Köfter tarifi
Yapılışı oldukça kolay olan olan köfter tarifi cevizli sucuğa benzer tadı ile günün her saati tüketebileceğiniz lezzetli bir atıştırmalık. Pekmezle yapılan köfter tatlısı güneşte kurutulduğunda ise uzun süre dayanıklılığını koruyor. İşte, köfter tarifi detayları ve malzemeleri...
Yapımı için malzemeler
- 1 buçuk su bardağı pekmez
- 1 buçuk su bardağı su
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 çay bardağı un
- 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
Üzeri için;
- İsteğe göre Hindistan cevizi
Köfter tarifi Nasıl yapılır?
Su, nişasta ve un bir tencereye alarak iyice çırpın.
Ardından pekmezi ekleyin ve çırpmaya devam edin.
Sonra ocağa alın ve orta ateşte karıştırarak pişirin.
Kıvam koyulaşmaya başlayınca kısık ateşte göz göz olana kadar arada karıştırarak pişirmeye devam edin.
Kıvamını anlamak için bir kaseye su koyun ve kaşığın ucu ile karışıma damlatın.
Damlayan köfter su içinde dağılmazsa, köfteriniz pişmiştir.
Ocaktan aldıktan sonra içine iri dövülmüş cevizleri ekleyin ve karıştırın.
Borcamı su ile ıslatın ve karışımı dökün.
3 -4 saat sonra köfter donacaktır.
Küp veya kare şeklinde kesip dilerseniz Hindistan cevizine bulayarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...