Kızarmış ekmek tatlısı tarifi
Kızarmış ekmek tatlısı, tatlı severlerin favorilerinden. Kızarmış ekmek, muhallebi ve krem şantinin harika uyumuyla sofranızın gözdesi olacak. Çayınızın yanına leziz bir eşlikçi ararsanız, bu tarife bir şans verin. Çok beğeneceksiniz. Peki kızarmış ekmek tatlısı nasıl yapılır? İşte kızarmış ekmek tatlısı tarifi ve malzeme listesi...
Yapımı için malzemeler
- 1 paket kızarmış ekmek
Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 1-2 yemek kaşığı nişasta
- 6 yemek kaşığı un
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
Üzeri için:
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
Kızarmış ekmek tatlısı tarifi Nasıl yapılır?
Bir tencereye su ve şekeri alıp şeker eriyene kadar karıştırın
Kaynayınca içine 2 damla limon suyu ekleyip ocaktan alın ve 5 dakika kadar dinlendirin.
Kızarmış ekmekleri bir tepsiye dizin.
Üzerine de hazırladığınız şerbeti gezdirin.
Süt, un, şeker ve nişastayı bir tencere alıp koyu kıvama gelene kadar kısık ateşte pişirin.
Ocaktan almadan hemen önce vanilyayı ekleyip karıştırın.
Muhallebinizin soğuması için bekletin. Soğuduktan sonra krem şantiyi de ekleyip çırpın.
Daha muhallebinizi ekmeklerin üzerine eşit bir şekilde yayın.
En son krem şantiyi de hazırlayıp tatlınızın üzerine güzelce sürün.
Dilerseniz üzerini Hindistan cevizi veya Antep fıstığıyla süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...