GeriKahvaltılık Tarifleri Kıymalı yumurta tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kıymalı yumurta tarifi

Kıymalı yumurta tarifi

Kahvaltılarda farklı bir lezzet arayanlar için protein deposu bir tarifimiz var: Kıymalı yumurta. Elbette günün diğer öğünlerinde de afiyetle yenebilen kıymalı yumurtaya dilerseniz rendelenmiş domates, kıyılmış maydanoz gibi malzemeler de ekleyebilir, kolayca lezzetten lezzete koşabilirsiniz. Kıymalı yumurtanın malzemelerini ve yapılış aşamalarını aşağı bırakıyor, size de şimdiden elinize sağlık diyoruz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 150 gram kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 4 yumurta
  • 1 silme çay kaşığı tuz
  • 1 silme çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Kıymalı yumurta tarifi Nasıl yapılır?

Tavayı ısıtıp kıymayı tavaya alın ve yüksek ateşte kavurmaya başlayın.

Soğanları yemeklik doğrayın. Kıymaların rengi değişince tavaya ilave edin. Altını kısıp kavurmaya devam edin.

Kıymanız yağsızsa tavaya biraz zeytinyağı ilave edin. Birkaç kaşık da su ekleyerek kıymaların tavaya yapışmasını önleyin.

Tuz ve karabiberi ilave edin.

Yumurtaları çırpın ve tavaya ilave edin.

Çok fazla karıştırmadan yumurtalarla kıymaları birbirine yedirin ve tavaya yayın.

Son olarak üzerine pul biberi serpip altını kapatın.

Yumurtalar tavanın sıcağıyla pişmeye devam edecektir. Afiyet olsun!