GeriHamur İşi Tarifleri Kıymalı kır pidesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kıymalı kır pidesi tarifi

Kıymalı kır pidesi tarifi

Nefis iç harcı ve yumuşacık hamuruyla kıymalı kır pidesinin tadına doyum olmuyor. Yanında sıcacık çayla da ayrı güzel. Dilerseniz iç harcını patates veya peynirle de hazırlayabilirsiniz. Peki evde kıymalı kır pidesi nasıl yapılır? İşte ev yapımı kıymalı kır pidesi tarifi...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Hamuru için:

  • 2 su bardağı un
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

İç harcı için:

  • 250 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet sivri biber
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz

Kıymalı kır pidesi tarifi Nasıl yapılır?

Hamur için un hariç gerekli malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın.

Yavaş yavaş unu da ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Daha sonra üzerini kapatıp 1 saat mayalanması için bekletin.

Pidenin iç harcı için de soğan ve biberi mutfak robotundan geçirip bir kaba alın.

Üzerine kıyma ve tuzu da ilave edip karıştırın.

Hamur mayalanınca dört eşit parçaya ayırın.

Bezeleri oklava ile tek tek açın ve ortalarını kıymalı harcı ekleyin. Ardından kenarlarını kapatın.

Hazırladığınız pideleri fırına dizin. Üzerine yumurta sarısını sürün ve tepsiyi fırına verin.

Fırında 175 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.