Kıymalı düğün çorbası tarifi
Düğün çorbası, mutfağımızın geleneksel lezzetlerinden biri. Kuzu eti veya tavuk ile yapılan bu çorbayı kıymayla da hazırlayabilirsiniz. Sofranıza bambaşka bir tat katacağını söyleyebiliriz. Peki, kıymalı düğün çorbası nasıl yapılır? Malzeme listesi ve yapılış aşamaları hemen aşağıda. Bambaşka bir lezzet sizi bekliyor. Şimdiden afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 100 gram kıyma
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 5 su bardağı su veya et suyu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 diş sarımsak
- Kırmızı toz biber
- Tuz
Kıymalı düğün çorbası tarifi Nasıl yapılır?
Zeytinyağını bir tencereye alın.
Sarımsakları ilave edip birkaç dakika kavurun.
Ardından kıymayı ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin.
Daha sonra da suyunu ilave edip kaynatın.
Bir kasede yoğurt, yumurta sarısı, limon suyu ve unu güzelce çırpın. Tenceredeki sıcak sudan 1 kepçe alıp terbiyeye ekleyip karıştırın.
Terbiye ılık kıvama gelince yavaş yavaş tencereye ilave edin.
Çorbanızı biraz koyu bir kıvama gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve tuz ekleyin.
Tereyağını da bir tavada eritip toz kırmızı biber ekleyin.
En son tereyağlı kırmızı biberli sosu çorbanızın üzerine gezdirip servis edin.
Afiyet olsun...