GeriSebze Yemeği Tarifleri Kıyma soslu patates kızartması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kıyma soslu patates kızartması tarifi

Kıyma soslu patates kızartması tarifi

Kanada'nın en ünlü sokak lezzetlerinden biridir poutine. Genellikle kızarmış patatesin üzerine koyulaştırılmış et suyu ve peynir eklenmesiyle yapılır ama bazen kavrulmuş kıymayla da yenebilir. Bu tarifimizde poutine'ı Türk damak zevkine uyarladık ve sarımsaklı yoğurtla birleştirdik, ortaya enfes bir lezzet çıktı.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 200 gram kıyma
  • 2 domates
  • 3 yeşil biber
  • 3 patates
  • Sarımsak
  • Yoğurt

Kıyma soslu patates kızartması tarifi Nasıl yapılır?

Bir tarafta patatesleri kızartırken diğer tarafta hafif kızdırılmış yağda, kıyma, biber, domatesi iyice kavurun.

Sos piştikten sonra patatesleri servis tabağına alıp üzerine gezdirin ve üzerine sarımsaklı yoğurt ilave ederek servis edin.