GeriTatlı Tarifleri Kıbrıs tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kıbrıs tatlısı tarifi

Kıbrıs tatlısı tarifi

Kıbrıs tatlısı, pratik yapımının yanı sıra tadıyla da favoriniz olacak. Krema ve şerbetin bir araya geldiği bu muhteşem lezzeti çok seveceksiniz. Kıbrıs tatlısının yaparken ilk olarak şerbeti hazırlanmalı. Çünkü şerbetin soğuk olarak dökülmesi gerekiyor. Peki Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte Kıbrıs tatlısı tarifi...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için:

  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 paket krem şanti
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için:

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 paket vanilya

Kıbrıs tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

İlk olarak tatlınızın şerbetiyle başlayın. Bir tencereye suyu ve şekeri alın. Kaynamaya başlayınca altını kısın. 15 dakika ocağı kapatın, vanilyayı şerbete ekleyip karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın.

Kek için yumurta ve şekeri güzelce çırpın.

Ardından diğer malzemeleri ekleyip bir kek hamuru elde edin.

Hamurunuzu yağlanmış bir tepsiye dökün.

Fırını 160 dereceye ayarlayıp keki fırına verin. 30 dakika pişirin.

Keki fırından alınca soğuk şerbeti üzerine döküp çekmesi ve soğuması için bir kenara alın.

Bu sırada süt, nişasta, vanilya ve şekeri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Altını kapattıktan sonra toz halindeki krem şantiyi ilave edip mikserle 5 dakika çırpın.

Kek soğuyunca üzerine kremayı döküp eşit bir şekilde yayın.

Bol Hindistan cevizi de serptikten sonra soğuması için buzdolabında bekletin

2-3 saat soğuyup katılaşınca servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...