Khao Pad (Ananaslı kızarmış pilav) tarifi
Khao Pad, diğer adıyla ananaslı kızarmış pilav, Tayland mutfağının meşhur lezzetlerinden biri. Khao pad, Tay yasemin pirinci ile hazırlandığı için Çin usulü kızarmış pilava göre biraz daha farklı. Ayrıca içerisinde farklı aromalar barındırıyor. İşte değişik lezzetler denemek iseyenler için Asya mutfağından Khao Pad (Ananaslı kızarmış pilav) tarifi ve malzemeleri...
Yapımı için malzemeler
- 2 su bardağı yasmin pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 6 adet jumbo karides
- 1 adet yumurta
- 4 dilim ananas
- 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
- 4 yemek kaşığı kavrulmuş kaju
- 3 diş sarımsak
- 1 dal taze soğan
- 1 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil
- 1 adet acı kırmızı biber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Sosu için:
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 2 yemek kaşığı balık sos
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı köri ezmesi
Khao Pad (Ananaslı kızarmış pilav) tarifi Nasıl yapılır?
Sos için malzemeleri bir kasede güzelce karıştırın.
Önceden pişirilmiş pilavı 2 ya da 3 su bardağı pilavı zeytinyağı ile karıştırın.
Tavaya da 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edin.
Ardından ince ince doğranmış soğan, kırmızı acı biber, sarımsak ve zencefil rendesini ekleyip birkaç dakika kavurun.
Yumurtayı da çırpıp üzerine ilave edin.
Karidesleri de tavaya ekleyip pişirin.
Pirinç, sos ve kalan yağı da ilave edip güzelce harmanlayın.
Ocağı altını kapattıktan hemen sonra küp küp doğranmış ananas, bezelye, kaju ve ince doğranmış taze soğanı da ekleyip karıştırın.
Afiyet olsun...