Kestane tatlısı tarifi
Kestane tatlısı ya da kestane şekeri Bursa’nın en sevilen lezzetlerinden biri. Ülkemizde birçok ünlü kestane tatlısı üreticisi mevcut ancak bu tatlıyı evde de kolayca yapabilirsiniz. Tek yapmanız gereken kestaneleri şerbete koyup tatlanmasını beklemek. İşte ev yapımı kestane tatlısının malzemeleri ve yapılış aşamaları…
Yapımı için malzemeler
- 250 gram kestane
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı su
- 4 damla limon suyu
Kestane tatlısı tarifi Nasıl yapılır?
Kestaneleri derin bir tencerede üzerini geçecek kadar suda 10 dakika haşlayın.
Haşlanan kestaneleri soyup ılınmaları için bir kenara alın.
Şerbet için şeker ve suyu bir tencerede arada karıştırarak kaynatın.
Kaynayan şerbete limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın.
Altını kıstığınız şerbete kestaneleri ilave edin.
15 dakika şerbetle birlikte pişirdiğiniz kestaneleri ocaktan alıp oda sıcaklığında soğuyana kadar bekletin.
Ardından buzdolabına kaldırdığınız tatlıyı 1 gece şerbette bekletin.
Ertesi gün şerbetten alıp dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…