GeriÇorba Tarifleri Kesme çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kesme çorbası tarifi

Kesme çorbası tarifi

Kesme ya da erişte makarna olarak büyük bir keyifle tüketilmenin yanı sıra çorbalara da çok yakışıyor. Bu tarifimiz de enfes bir kesme çorbası tarifi. Biz çorbanın kesmelerini taze taze yapıp kullandık ama sizin zamanınız yoksa ya da evde varsa hazır kurutulmuş erişte kullanarak da enfes bir kesme çorbası yapabilirsiniz. Şimdiden elinize sağlık diyor ve tarifimize geçiyoruz…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Hamuru için:

  • 1 adet yumurta
  • 1 fincan su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Aldığı kadar un
  • Tuz

Çorbası için:

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı yeşil mercimek
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Kuru nane
  • Pul biber

Kesme çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Mercimekleri hafifçe haşlayıp suyunu süzün. (Bu işlemi yapmazsanız çorbanızın rengi koyu olacaktır)

Soğanları yemeklik doğrayıp tencerede sıvı yağda kavurun.

Ardından salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.

Salçanın kokusu çıktıktan sonra mercimeği ve 1 litre kadar sıcak suyu da tencereye ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın.

Bu esnada hamur malzemelerini derin bir kasede yoğurup mantı hamuru gibi sert bir hamur elde edin.

Hamuru 10 dakika dinlendirdikten sonra oklavayla çok ince olmayacak şekilde açın.

Açtığınız hamurları önce 2 parmak genişliğinde şeritlere bölün.

Ardından şeritleri aralarını unlayarak üst üste koyup yarım santimetre genişliğinde kesin.

Çorbanın pişmesine yakın hamurları tencereye ekleyin.

5 dakika kadar daha pişirdiğiniz çorbanızı kuru nane ve pul biber ekledikten sonra servis edin. Afiyet olsun…