GeriPilav Tarifleri Keşli cevizli erişte tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Keşli cevizli erişte tarifi

Keşli cevizli erişte tarifi

Bolu usulü keşli cevizli erişte... Klasik erişte tariflerine nazaran, üzerine ceviz ve rendelenmiş keş peyniri eklenerek hem göze hem de damağımıza hitap ediyor. Ayrıca, hem sağlıklı hem de doyurucu olmasıyla da faydalı bir tat halini alıyor. Şimdiden afiyet olsun.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram erişte
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 su bardağı rendelenmiş keş peyniri
  • 2 çorba kaşığı tereyağı 
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • Su

Keşli cevizli erişte tarifi Nasıl yapılır?

Kaynayan suya erişteleri atarak pişmeye bırakın.

Diğer tarafta tereyağını tavaya alıp üzerine kırılmış ceviz ve rendelenmiş keş ekleyerek beraber kavurun.

Erişteler pişince yarısını servis tabağına alıp üzerine rendelenmiş keş ve ceviz serpin.

Kalan diğer erişteyi de üzerine ekleyin.

En son üzerine kavrulmuş olan keş peynirini ve cevizi serpiştirerek servis edin.

Afiyet olsun...