GeriEt Yemeği Tarifleri Keşkek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Keşkek tarifi

Keşkek tarifi

Çorum mutfağının meşhur lezzetlerinden keşkek, özel günlerin vazgeçilmez yemeklerinden biri. Güveç tencerede hazırlanan bu yöresel yemek turşu ve salata ile servis ediliyor. Siz de denemek isterseniz, tarifini hemen aşağıda yazdık. Şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram yarma
  • 500 gram koyun eti
  • 11 su bardağı su
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Keşkek tarifi Nasıl yapılır?

Yarmayı bir gece önceden ıslatın.

Tereyağını tencerede eritin.

Soğanı ince ince doğrayıp tencereye alın.

Ardından et, salça, tuz, 1 su bardağı sıcak su ve toz kırmızı biberi ilave edip 15 dakika kadar kaynatın.

Daha sonra önceden ıslattığınız yarma ve 10 su bardağı sıcak suyu ilave edin.

Yemeğiniz kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşe alın.

Tencerenin kapağını kapatıp kenarlarını da hamurla kaplayın.

Buharın çıkması için de bir parmak delik bırakın.

Kısık ateşte 2 saat pişirdikten sonra yemeğiniz hazır.

Afiyet olsun...