GeriTavuk Yemeği Tarifleri Keşkek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Keşkek tarifi

Keşkek tarifi

Muğla'nın geleneksel lezzetlerinden keşkek, ilk bakışta biraz zahmetli görünebilir. Fakat, püf noktalarına dikkat edildiği zaman kolay gelecektir. Günümüzde düğün gibi özel günlerde tercih edilen bu yöresel lezzeti siz de evinizde deneyebilirsiniz. Peki, keşkek nasıl yapılır? Malzeme listesini ve yapılışını tarifimizde bulabilirsiniz. Afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram dövme buğday
  • 1 kilogram dana, oğlak veya tavuk eti
  • Tuz
  • Su

Sosu için:

  • 3 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 veya 2 tatlı kaşığı karabiber

Keşkek tarifi Nasıl yapılır?

Buğdayı bir gün önceden ıslatın.

Ertesi gün kaynayan suya ekleyin ve taneleri belli olmayacak şekilde yumuşayana kadar kaynatın.

Piştikten sonra sosunu ve kemiklerinden ayrılıp didiklenmiş eti de ilave edin.

Ardından tahta kaşık yardımıyla ezerek karıştırın ve kıvam almasını sağlayın.

Hazır olunca tabağa alıp üzerine tereyağlı kırmızı biberli sosu gezdirerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...