Keşkek tarifi
Geleneksel ve lezzetli olmasının yanı sıra çok da besleyici olan yemeği çok seveceksiniz.
Yapımı için malzemeler
- 300 gram aşurelik buğday
- 100 gram nohut
- 5,5 su bardağı su
- 750 gram kemikli koyun eti
- 60 gram tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
Keşkek tarifi Nasıl yapılır?
Buğdayı ve nohudu akşamdan 2,5 bardak su ile ıslatın.
Eti düdüklü tencereye alın. Nohut ve buğdayı süzüp sularını ayırın ve malzemeyi tencereye ekleyin. Islatma suyunu 4 su bardağına tamamlayın. Katı yağın yarısını su, karabiber ve tuzu ekleyip buğday lapalaşıncaya kadar 75 dakika pişirin.
Etin kemiklerini ayırın ve keşkeği büyük bir tencereye alın. Tahta kaşıkla ezerek karıştırın. Keşkeği servis tabağına alın. Kırmızı toz biberi kalan yağ ile kızdırıp üzerine gezdirin. Ilık olarak servis yapın.