GeriMeze Tarifleri Kereviz salatası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kereviz salatası tarifi

Kereviz salatası tarifi

Kış sebzelerinden kerevizin seveni de sevmeyeni de çoktur ancak lezzetini bir kez keşfeden de bir daha vazgeçemez. Özellikle yoğurtlu kereviz salatası hem çok pratik hem de çok nefistir. Hürriyet Lezizz yazarı Şef Rüzgar Sünbül sizin için hazırladı bu tarifi. Evde mutlaka denemenizi tavsiye ediyor ve tarifimize geçiyoruz...

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet orta boy kereviz
  • 1 adet limon suyu
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi

Kereviz salatası tarifi Nasıl yapılır?

Kerevizin kabuklarını soyup rendeleyin ve kararmaması için limonlu suda bekletmeye başlayın.

O beklerken ayrı bir kasede süzme yoğurt, tuz, rendelenmiş sarımsak ve mayonezi karıştırın.

Son olarak kerevizleri sudan çıkarıp fazla sularını süzün ve yoğurtlu karışıma ekleyin.

Dövülmüş cevizleri de ekleyip karıştırdıktan sonra servis tabağına alın.

Üzerine zeytinyağı gezdirip cevizlerle süsleyerek servis edin. Afiyet olsun...