GeriEt Yemeği Tarifleri Kekikli pirzola tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kekikli pirzola tarifi

Kekikli pirzola tarifi

Pirzola kuzu etinin en lezzetli parçalarından biridir. Çocukların da çok sevdiği pirzola tavada, ızgarada ya da fırında kısa sürede pişirilebilir. Özellikle kekikle bir araya geldiğinde tadına doyum olmayan pirzolayı aşağıda yer alan tarifimizle yaptığınızda kısa süre içinde çok doyurucu ve protein deposu bir yemek elde edeceksiniz. Mutlaka deneyin!

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 12 adet kuzu pirzola
  • 6 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Kekikli pirzola tarifi Nasıl yapılır?

Pirzolaları tepsiye dizin. Üstüne yarım ay şeklinde doğranmış soğan, tuz, karabiber ve kekik ilave edin.

1 yemek kaşığı tereyağı ve 3 bardak su ekleyin. Kısık ateşte yemek suyunu çekene kadar pişirin.

Kızarmış patatesle servis yapabilirsiniz.