GeriPasta Tarifleri Keçiboynuzlu ıslak cevizli pasta tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Keçiboynuzlu ıslak cevizli pasta tarifi

Keçiboynuzlu ıslak cevizli pasta tarifi
Kakao yerine keçiboynuzu tozu kullanarak da harika pastalar yapabilirsiniz.

Kakao yerine keçiboynuzu tozu kullanarak da harika pastalar yapabilirsiniz.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 150 gram şeker
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı keçiboynuzu tozu
  • 1 yemek kaşığı saf keçiboynuzu özü
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 bardak kaynar su
  • 120 gram iri kıyılmış ceviz
Islatma sosu için malzemeler:
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı saf keçiboynuzu özü

Keçiboynuzlu ıslak cevizli pasta tarifi Nasıl yapılır?

2 yumurta ile şekeri beyazlaşana kadar çırpın. İçine keçiboynuzu tozunu, keçiboynuzu özünü, zeytinyağını, vanilya, kabartma tozu ve cevizi ekleyin. Yeniden çırpın. Daha sonra birer birer, 2 bardak kaynar suyu ekleyin ve yeniden çırpın. En son unu ekleyin. Kek kalıbına boşaltın. 170 derece fırında 35-40 dakika pişirin.Keki fırından çıkarmadan önce bir bıçak ile pişip pişmediğini kontrol edin. Hamur keke soktuğunuz bıçağa yapışmamalı. Çıkınca yaklaşık 15 dakika keki dışarıda bekletin. Derin bir kaba alın. Üzerine keçiboynuzu özü içeren sıcak suyu bir kaşık yardımı ile kekin üzerinde gezdirerek yavaşça emdirin. Biraz sos kabın dibinde kalabilir. Kek bunu zamanla emecektir. Keki ıslak ve sıcakken üzerini örterek buzdolabına koyun. En az 12 saat bekletin. Keserek servis yapın.